5 oct. 2011

Fragment de Steve Jobs


[...]
          "Constientizarea faptului ca voi muri in curand este cel mai important instrument pe care l-am intalnit vreodata, cel care m-a ajutat sa fac alegerile majore in viata. Pentru ca aproape totul - asteptarile, mandria, teama de stanjeneala sau esec - dispar pur si simplu in fata mortii, lasand doar ceea ce-i cu adevarat important.
          Constientizarea faptului ca vei muri este modul cel mai bun pe care-l cunosc pentru a evita capcana de a gandi ca ai ceva de pierdut. Esti deja lipsit de toate. Nu exista nici un motiv pentru care sa nu-ti urmezi chemarea inimii. Nimeni nu vrea sa moara. Pana si cei care doresc sa ajunga in ceruri, nu vor sa moara pentru a ajunge acolo. In acelasi timp insa, moartea este destinatia pe care o impartasim cu totii. Nimeni nu i-a scapat niciodata.Si asa trebuie sa stea lucrurile, deoarece Moartea este probabil cea mai buna inventie a Vietii. Este agentul schimbarii pentru Viata. Moartea indeparteaza vechiul pentru a face loc noului.
          In acest moment, noul sunteti voi, dar intr-o buna zi, nu departe de prezentul acesta, veti deveni treptat vechiul si veti fi indepartati. Imi pare rau ca suna atat de dramatic, dar este purul adevar.
           Timpul va este limitat, asa incat nu-l irositi traind viata altcuiva. Nu va impotmoliti in dogme - adica in a trai cu rezultatele gandirii altora. Nu lasati ca vacarmul opiniilor altora sa va inece glasul interior. Si cel mai important, aveti curajul de a va urma chemarea inimii si intuitia. Ele stiu deja, oarecum, ce doriti sa deveniti cu adevarat. Orice altceva este secundar."
[...]

Steve Jobs, former CEO at Apple Inc.
Stanford 2005

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu